dansa logo

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació "aquí"

Acceptar

Un camí de moments / RODA / The Vitruvian Human / EuTierria&Rhythm

Dansa Terrassa / Marea Danza / Valentin Alfery / Fàtima Campos i Oriol Roca

60 minuts

Gratuït

Compartir

La Masia Freixa s’omple de dansa en un programa triple ple d’energia de la mà de tres coreògrafs. Abans es podrà gaudir de l’actuació especial dels alumnes de les escoles de dansa de la ciutat Arte Dance Terrassa, Estudio de danza Esther Anton i Neit Danza amb coreografia d’Albert Bassas.

"Un camí de moments" de Terrassa Arte Dance Terrassa, Estudio de danza Esther Anton i Neit Danza amb Albert Bassas


El coreògraf Albert Bassas, ens presenta una petita acció coreogràfica, especialment dissenyada per aquest espai, interpretada i ballada per alumnes de les escoles Arte Dance Terrassa, Estudio de danza Esther Anton i Neit Danza de Terrassa.

La Masia Farga, construïda el 1896 pensada com a fàbrica de filats, fins no fa massa albergava el Conservatori Municipal de Música. Un camí de moments s'inspira, d'una banda, en les ondulacions característiques d'aquest l'edifici modernista, i, de l'altra, en la seva permanència malgrat el pas del temps. Jo no canto per la veu, canto per un amic meu.

Fitxa artística

Autor: Albert Bassas - Intèrprets: Estudiants de les escoles de dansa de Terrassa

"Roda", Marea Danza


Aquest muntatge, protagonitzat per cinc ballarines, presenta una revisió de la dansa popular valenciana des d’un punt de vista contemporani. Cinc dones alçades i connectades dansen mirant cap endavant per crear una oda a la vida i a la terra i, com cinc peces de fang, participen en el ritu artesanal de girar el cos per ser energia, potència i emoció. Una aproximació al folklore amb què aquesta singular companyia connecta amb les seves arrels, una obra que ha estat guardonada com a millor espectacle de carrer als premis AAEE IVC 2021.

Marea Danza és una companyia de flamenc i dansa espanyola, creada el 2014, que pretén acostar aquestes disciplines a la creació contemporània. I ho fa de manera global, donant la mateixa importància a la dramatúrgia, la dansa, l’escenografia i la imatge, mitjançant un llenguatge escènic actual. Sota aquests principis ha estrenat, a més de Roda, els espectacles RelievesAmelia (un premi a FETEN 2018) i Rebel·lió (millor espectacle per a xiquets i xiquetes dels premis AAEE IVC 2021).

Fitxa artística

Autoria: Marea Danza - Direcció: Sara Cano - Autoria/Direcció musical: Efrén López, David Gadea, Andrés Belmonte (direcció musical), Pep Gimeno “Botifarra” i Carles Dénia - Interpretació: Elena Marava, Irene de la Rosa, María José Hernández, Paula Sebastián i Marta Sofía Gallego - Vestuari: Estudio Savage

"The Vitruvian Human" de Valentin Alfery


El retrat humà de Leonardo da Vinci amb dimensions corporals idealitzades en relació amb el cercle i el quadrat és el punt de partida artístic i esdevé objecte d’investigació per a l’intèrpret solista. Una peça que fusiona el breakdance i la dansa contemporània sobre la recerca d’ideals i el fracàs de la perfecció a la dansa, la coreografia i la improvisació.

Valentin Alfery és un ballarí i coreògraf autodidacta procedent de la comunitat d’estil de street/club. Durant els seus inicis a l’escena de la jam i la batalla europea, va començar a treballar com a ballarí autònom en projectes de teatre el 2004. Juntament amb Dušana Baltić, és el cofundador i codirector de la companyia de dansa austríaca Hungry Sharks. Després del seu primer gran treball escènic en solitari Falling (2009), ha participat en la gravació de set llargmetratges, la performance de dansa submarina Zeitgeist i diverses peces curtes amb els Hungry Sharks, així com creacions en contextos acadèmics o basats en projectes.

Fitxa artística

Autoria, direcció i interpretació: Valentin Alfery - Autoria / direcció musical: Patrick Gutensohn - Fotografia: Dušana Baltić

"EuTierria&Rhythm" de Fàtima Campos i Oriol Roca


Un lloc acotat, un temps limitat, un espai on l’arquitectura i la natura es troben espontàniament amb  la dansa de Fàtima Campos i la música en directe d’Oriol Roca en una experiència d’harmonia i de caos, reflex de la nostra relació amb el món i amb allò que tenim a tocar. 

Fàtima Campos, ballarina i coreògrafa, que recorre el seu camí en la creació i la interpretació compartint estudis i paisatges amb la música en directe, el teatre, el circ, el videoart i la poesia. L’acompanya Oriol Roca, músic de jazz, compositor i dissenyador de so, que en les seves obres suggereix experiències auditives úniques que desafien el públic a través de la utilització de l’espai i mitjançant elements d’espontaneïtat, inclosa la improvisació. 

Fitxa artística

Autoria, direcció i interpretació: Fàtima Campos i Oriol Roca
Visita guiada de la mà dels i les alumnes de Bases per la Teoria de l’Arquitectura, de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC), coordinades pels professors Toni Ramon i Núria Moliner.

Funcions previstes

Terrassa

Masia Freixa
12 març a les 12:00 h

Gratuït