esberlar + CÀPSULA ACLUCALLS
70 minuts
Gratuït
El moviment i el teatre físic ens condueixen per la història de tres personatges que ens parlaran en clau d'humor sobre els límits que ens imposen, però sobretot els que ens imposem nosaltres mateixes; i una adaptació de petit format de la peça ACLUCALLS de dansa multidisciplinària que exposa els traumes i les frustracions de la generació Z. Un retrat grotesc de la societat i generació postinternet.
"esberlar", L'atapeïda
esberlar utilitza el moviment i el teatre físic per conduir-nos a través d'imatges d'inestabilitat, ensorrament i reconstrucció. Tres personatges ens parlaran en clau d'humor sobre els límits que ens imposen, però sobretot els que ens imposem nosaltres mateixes. Un viatge físic i gestual guiat per les emocions del trencament.
L'atapeïda treballa les fronteres del moviment i el teatre físic. Enfocada a crear peces de carrer per a tots els públics, es troba sota la mirada artística d'Elena Lalucat.
Fitxa artística
Autoria: Elena Lalucat, David Maqueda, Pino Steiner i Alma Steiner - Direcció: David Maqueda - Autoria/Direcció musical: Mon Joan Tiquat - Interpretació: Pino Steiner, Alma Steiner i Elena Lalucat - Escenografia: Francesc Serra Vila - Audiovisual: Marc Costa - - Disseny gràfic: Marina Bordoy - Vestuari: Aina Crespí - Fotografia: Luca Rocchi / nuovatecnica - Col·laboració artística: Sandra Monfort, Clara Fiol i Bob Gonzales - Coproducció: Danseu Festival, Eima Creació i Fes Plus Chapeau
"CÀPSULA ACLUCALLS", laSADCUM
Els intèrprets d’ACLUCALLS són integrants de la generació Z. Nascuts entre tecnologia i virtualitat, han crescut en una saturació d’informació constant, fet que els ha convertit en éssers tecnològics i pertorbats. ACLUCALLS és un retrat grotesc de la societat i generació postinternet, traçat a partir de tres conceptes representatius: el workout, la pantalla i la programació informàtica. A través d’aquesta peça de dansa contemporània, els joves ballarins creen una dansa de la nostra societat i reflecteixen com influeix la tecnologia en el comportament humà i, en especial, en la seva generació.
El projecte de dansa laSADCUM, fundat l’any 2018 a Barcelona per Guillem Jiménez, se centra en temes i problemàtiques generacionals i la influencia de la tecnología cap a les noves generacions. És la tercera peça de dansa que produeixen, després de The Uncanny Valley (2018) i The Lesson (2022), tot i que també han produït dos exposicions CLASSMATES (2020) i TWINK TWINK TWINK (2022) i un programa d'activitats en colaboració amb el CCCB en motiu de l'estrena d'ACLUALLS (2022). La seva feina s’ha vist en espais com La Casa Encendida, CCCB, Museu Guggenheim Bilbao, La Capella o Espai Inestable, entre d’altres.
Fitxa artística
Autoria: laSADCUM - Direcció i muntatge audiovisual: Guillem Jiménez - Autoria / direcció musical: DA ROCHA - Interpretació: Ona Pérez, Judit Amengual, Vera Palomino, Alexa Moya, Dani Mallorquín i Guillem Jiménez - Ajudantia de moviment: Carla Moll - Mirada externa: Clàudia Mirambell - Escenografia i disseny d’il·luminació: Oriol Corral - Vestuari: Gina Berenguer - Fotografia: Pep Herrero - Producció/acompanyament: Anastàtica Cultura - Muntsa Roca i Blanca Sarotrius - Coproducció: CCCB, ELAMOR, Dansa Metropolitana 2022 - Agraïments: El Graner, Centre Cívic Barceloneta, Ayudas Creación Injuve, La Caldera i OSIC Generalitat de Catalunya