Graces
Quatre ballarins construeixen un joc entre la realitat i la ficció que qüestiona els cànons de bellesa teixint una peça escultòrica i pop plena d’intel·ligència i humor.
Aquest és un projecte inspirat en l’escultura neoclàssica de Les tres Gràcies d’Antonio Canova, referent universal de la bellesa, les proporcions i la mesura. A l’escenari quatre ballarins construeixen un joc entre la realitat i la ficció que qüestiona els cànons de bellesa. Seguint la partitura de música clàssica de Vivaldi i Strauss i la música electrònica i contemporània de Matmos i Koudiam, Graces va teixint una peça escultòrica i pop que investiga els diversos tons d’un encant insolent que pot anul·lar tots els estàndards de bellesa.
La coreògrafa i performer italiana Silvia Gribaudi qüestiona els estereotips de gènere, les identitats i el concepte de virtuosisme en la dansa anant més enllà dels clixés i les aparences. El treball de Gribaudi es caracteritza per elevar les imperfeccions fins a convertir-les en art amb un estil cruel, directe i còmic que no diferencia la dansa del teatre o la performance.
Silvia Gribaudi és una coreògrafa italiana guanyadora de diversos premis de prestigi internacional. La seva recerca sobre el cos humà i el nudisme li ha permès crear diferents performances centrades en l’expressivitat i la identitat dels cossos i amb les quals ha trepitjat en múltiples ocasions escenaris tan europeus com de la resta del món.
La Silvia Gribaudi proposa un taller obert a persones de totes les edats i amb coneixements de dansa o sense, amb l’objectiu que els assistents puguin descobrir el moviment a partir de l’humor, el 15 de març al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat.
Funcions previstes