Pan y Rosas / We all live in a box
30 minuts
Gratuït
Pan y Rosas fusiona el flamenc, la dansa contemporània i les danses urbanes en una peça sobre el dret a viure, no simplement a existir, inspirada en les paraules de la feminista sindicalista americana Rose Schneiderman; i tres individus s’entrellacen en el viatge de la seva vida a través de la dansa, la música en directe i les capses amb què interactuen.
Pan y Rosas
Com solia dir Rose Schneiderman: “Volem el dret a viure, no simplement a existir. Hem de tenir pa, però també roses. El que demanem és que no només ens mirin, sinó que ens vegin”. Pan y Rosas fusiona el flamenc, la dansa contemporània i danses urbanes en una peça sobre el dret a viure, no simplement d’existir. Un espectacle inspirat en les paraules de la feminista sindicalista americana Rose Schneiderman.
Pan y Rosas està format per Ámbaar Murgia, Esther Calderón, Paloma Ramos (Aina Lanas) i Tina Martí com a intèrprets, les quals busquen l’harmonia entre les danses urbanes, contemporànies i el flamenc a través de la música de Cristina López. Sota la mirada de Tina Martí conjuntament amb la bailaora Katy Fernández i l’Aina Lanas, Pan y Rosas és el primer projecte d’aquesta unió d’artistes que treballa per comunicar, a través de diferents llenguatges, un mateix missatge.
Fitxa artística
Autoria: Tina Martí, Katy Fernández, Ámbaar Murgia, Esther Calderón, Paloma Ramos i Aina Lanas - Direcció: Tina Martí - Autoria / direcció musical: Cristina López - Interpretació: Ámbaar Murgia, Esther Calderón, Paloma Ramos (Aina Lanas) i Tina Martí - Ajudantia de direcció: Katy Fernández i Aina Lanas - Audiovisual: Claudia Herrán - Vestuari: Ámbaar Murgia i Luisina Sánchez - Fotografia: Claudia Herrán i Olga Segura
We all live in a box
Tres individus s'entrellacen al viatge de la seva vida a través de la dansa, la música en directe i les caixes amb què interactuen. En què consisteixen les capses de la nostra vida? L'obra contempla com definim les vides que vivim creant murs invisibles que contenen els nostres ideals i creences. Com ens enfrontem a les capses que ens conformen, ens desafien, ens limiten, ens aturen? Com ens trobem a nosaltres mateixos i als altres enmig de totes aquestes capses?
Ambae Company, fundada el 2019 per la ballarina i coreògrafa Arina Lannoo i el músic i compositor Tito Ripoll, parla en les seves creacions de temes humans i socials construint un llenguatge que combina dansa, música i escenografia. La seva primera obra Connection, estrenada el 2021 a Dansa Metropolitana, qüestionava la falta de connexió amb un mateix i provava de reconnectar amb l’essència de l’ésser. We all live in a box, presentada el maig del 2022 al Festival Imaginarius de Portugal, és la seva segona creació i s’ha pogut veure a Espanya, Portugal i Bèlgica.
Fitxa artística
Autoria: Ambae Company - Coreografia: Arina Lannoo, en col·laboració amb Beatriz Cubero - Direcció musical: Tito Ripoll - Interpretació: Arina Lannoo, Beatriz Cubero i Tito Ripoll - Escenografia: Joan Jorbà i Ambae Company - Audiovisual: Gemma Roges Roig - Fotografia: Gemma Roges Roig i Laia Andreu - Producció/acompanyament: Can Gassol - Centre d'Arts Escèniques, Roca Umbert - Centre d'Arts en Moviment i C. C. Can Clariana Cultural - Distribució: Fani Benages Mas - Agraïments: Daphné Malherbe, Marta Galvez, Anna Verdaguer, Bayron San, Sandra Arisa, Miriam Loaisa, SM Percussion i Ferran Clotet
Funcions previstes
Barcelona
Centre Cívic Teixonera
19 març a les 12:00 h
Gratuït