Dansa Metropolitana desenvolupa en la seva nova edició un projecte educatiu pilot amb l’objectiu d’acostar la dansa i les arts del moviment a l’alumnat d’instituts d’ESO i Batxillerat d’algunes de les localitats participants.
El programa consta de formacions i activitats gratuïtes, que s’han coordinat conjuntament amb els centres educatius, i material pedagògic per poder apropar el món de la dansa als joves de manera transversal. Una manera de generar debat i entendre la dansa també com un espai d’expressió i de reflexió, de crítica i de denúncia.
Aquest programa inclou la visita a assajos oberts de companyies que participen en l’edició d’enguany del festival, i tallers específics amb professionals del món de la dansa per afavorir al màxim la pràctica activa de les arts del moviment i el contacte directe amb els processos de creació de les companyies.
En el projecte educatiu participen: Badalona, Barcelona, Cornellà, el Prat, Granollers, Sabadell, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans.
Assajos oberts amb les companyies participants en el Dansa Metropolitana
Els alumnes tindran la possibilitat d’assistir a assajos oberts de companyies participants en el festival i així conèixer, de primera mà, el talent creatiu que tenim a casa nostra. Descobriran els processos creatius que hi ha al darrere d’un projecte escènic i podran conversar amb els artistes sobre els seus treballs i compartir reptes presents i futurs. Quatre d’aquestes sessions s’enmarcaran en el programa ‘EN RESiDÈNCiA en els instituts de Barcelona’.
Taller ‘Convertir-se en imatge’, amb Adrián Vega
Els alumnes tindran la possibilitat d’assistir a un taller dedicat a la producció audiovisual dels espectacles i/o projectes de dansa, que permetrà conèixer recursos, tipus de càmeres i, el més important, per què serveixen. Un taller pràctic per conèixer les diferents càmeres, plànols i programes per crear i editar un bon projecte visual, amb exemples de companyies i intèrprets que utilitzen el mitjà audiovisual com una forma més d’expressió.
Taller ‘Generació Z’, amb La Quebrá
Aquest taller permetrà als joves acostar-se a l'univers de la creació i la dansa a través dels codis i el llenguatge de les xarxes socials. Un treball de recerca pràctic per a joves d’entre 13 i 17 anys que tindrà la dansa i la creació com a connector i catalitzador d'emocions. A través de les xarxes ens acostarem a l'univers de la creació per descobrir en el moviment un lloc d'expressió i col·locar les i els joves en situació de creadors, per fer-los comprendre que aquesta posició els dona la llibertat de materialitzar idees, conceptes i crear realitats. Usarem aquesta necessitat expressiva i canalitzadora per materialitzar-la conjuntament, a través de la pràctica creativa, dansada i teatralitzada.